arrestatie van brandweerlieden

Er worden tegenwoordig steeds meer brandweerlieden gearresteerd. Ze worden altijd gesignaleerd in de buurt van een brand, daarom. Huh? denk je nu. Brandweerlieden horen toch in de buurt van een brand te zijn? Dus is het toch logisch dat er in de buurt van een brand veel brandweerlieden zijn? En als je ze gaat arresteren kunnen ze hun werk niet doen: brand blussen!

 

"brandweerman gearresteerd"
“brandweerman gearresteerd”

MEDISCHE WETENSCHAP

Maar zo redeneert de hele medische wetenschap op het gebied van cholesterol. Cholesterol werkt mee om een ontsteking te verlagen. In onze tegenwoordige tijd hebben heel veel mensen ontstekingen, laag gradige ontstekingen wel te verstaan. Met een mooi woord ‘low grade inflammation’. Een van de stoffen in ons lijf die meehelpt om ontstekingen op te lossen is cholesterol.

 

CHOLESTEROL

En wat doet een arts? Hij laat bloedprikken en constateert geen of licht verhoogde ontstekingswaarden. En een hoger cholesterol, zelfs een waarde van 5,2 mmol/l wordt als ‘te hoog’ bestempeld. Vervolgens schrijft ie cholesterolverlagers voor. Hij arresteert als het ware de stof die de ontsteking te lijf gaat!

 

UITWEG

Vind je het dan vreemd dat mensen juist steeds meer klachten krijgen in plaats van minder? Het lichaam krijgt niet de kans om zijn laag gradige ontsteking op te lossen. Het blijft een weg zoeken om het wel opgelost te krijgen. Het lichaam stuurt bijvoorbeeld de afvalstoffen van het ontstekingsproces naar de spieren en je krijgt spierpijn. Je gewrichtsklachten zijn weliswaar wat verminderd, maar je hebt er een andere klacht voor in de plaats gekregen. Totdat het lichaam op een bepaald moment geen oplossingen meer weet….

Is kanker dan de ultieme poging om het probleem op te lossen? En dan? Ga je in ieder geval niet dood aan een hartinfarct.

 

NADENKEN

Nee, bedenk eerst eens waarom je lichaam een hoger cholesterol produceert. Hoger dan gebruikelijk. En als je cholesterol dan heel hoog is kun je alsnog besluiten verlagers te gaan slikken. Wees dan heel alert op eventuele andere klachten. Overleg dan met je huisarts dat je ‘van de regen in de drup’ bent beland. Laat niet ‘jouw brandweerlieden’ voor niets arresteren. En vertel daar dan ook gelijk bij, dat uit steeds meer onderzoek blijkt dat er geen verband bestaat tussen de hoogte van cholesterol en het hebben van hart- en vaataandoeningen. De strijd tegen cholesterol blijkt een mythe te zijn…..

cholesterol nodig of overbodig?
cholesterol nodig of overbodig?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *