basis-boeren-verstand: fruit iedere dag

Bij een gezonde leefstijl hoort ook gezonde voeding. We zijn het er allemaal over eens dat fruit daar onderdeel van is. Heerlijke sappige peren, frisse appels, zompige bananen of zoete mandarijnen. Voor ieder wat wils, wat je lekker vindt of waar je op dat moment zin in hebt.

Bij menigeen komt het er echter niet van. Weer een dag voorbij en het stuk fruit vergeten. Och, dan morgen maar weer. Morgen dan maar twee stuks. Ook goed. Het gaat tenslotte om het gemiddelde. Een gemiddelde van ongeveer een tot drie stuks fruit per dag. Als je dan drie dagen overslaat, en je wilt op hetzelfde gemiddelde komen, houdt dat in dat je dan ineens twaalf stuks fruit naar binnen moet werken. Ik denk niet dat je lijf daar blij mee is. Het gaat borrelen en rommelen en opeens moet je rennen naar de wc. Nou zeg je, daar heb ik nooit last van. Er zijn altijd uitzonderingen, mensen die anders reageren dan de rest.

En sommige mensen hebben een beetje vreemd beeld van fruit. Vinden het niet lekker. In hun achterhoofd weten ze wel dat het wel goed zou zijn. Zo ook deze jonge dame. Fruit vindt ze niet zo lekker. En de weinige soorten die ze wel lekker vindt vergeet ze meestal. Ze vergeet ze te kopen, ze vergeet ze mee te nemen naar het werk. Of ze vergeet ze op te eten. En aan het einde van een week verzucht ze: ‘ik heb weer heel weinig fruit op deze week’.

Maar ze heeft er nu iets op gevonden: ze drinkt appelthee!
Dan krijgt ze toch fruit binnen, iedere dag. En ook nog haar vocht. Twee vliegen in een klap.

Ik heb het meisje even aangekeken. Blond was ze niet. Dom blond ook niet. Zo kwam ze in ieder geval niet over. Maar om te denken dat je met appelthee wel aan je nodige dagelijkse fruitbehoefte voldoet?  Nou, misschien heeft het pakje ernaast gestaan. Fruit zit er niet in. Af en toe verbaas ik me over het basis-boeren-verstand. Het lijkt niet meer te bestaan. De reclame heeft net zo veel zeggingskracht als wikipedia of welke deskundige dan ook.

appelthee in een theeappel
appelthee in een theeappel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *