Een dagje sauna

We hebben nog een dagje sauna tegoed. Eerst de website bekeken. De foto’s en omschrijving  bevallen ons wel: ‘de sauna is een oase van rust in de Randstad’. De weg er naar toe is druk, heel druk. Een beetje rust kunnen we dus wel gebruiken. De baliemedewerkster vertelt ons dat ze pas een award hebben gewonnen. Waarvoor is me even ontgaan. Op schorten van de bediening staat: “out of this world”. Het is smaakvol ingericht. Dat belooft een heerlijk dagje te worden.

Na enig gestoei met de lockers kunnen we naar binnen. We beginnen in de binnensauna’s. De drukte valt mee op zo’n doordeweekse dag. Vanuit de sauna, naar het binnenbad. En vervolgens willen we even lekker buiten in het zonnetje gaan liggen. Nu kan het nog. Een perfecte dag in het najaar. Bij de deur staat een groot bord met een grote streep door een mobiele telefoon. Het bord belooft ons nog meer ‘stilte en rust is goed voor lichaam en geest’.

BUITEN
We stappen naar buiten. En dan…
Helaas, je zit hier midden in de wereld! Naast knooppunt Kethelplein, aan de A20. Heel de dag wordt er geheid. Waar is de ‘oase van rust’? Waar is ‘out of the world’? We besluiten toch nog maar niet te gaan liggen. We lopen naar de achterste sauna in de tuin. Deze grenst aan een ander bedrijfsgebouw. Ik vraag me af hoeveel je werkt als je uitzicht hebt op een tuin vol naakte mensen. Och, alles went. Een langs denderende trein, heimachines, naakte mensen.

Kopie van IMG_6636

VEGETARISCH
Het is prachtig weer, daar willen we toch wel van genieten. We nemen plaats op het terras. De belofte op de schorten hebben we inmiddels maar als een leuke geste bestempeld. We lezen de menukaart. Hier is gedacht aan verschillende groepen mensen. Onder andere aan vegetariërs. De vegetarische gerechten hebben een groen blaadje. Ik vind dit zo vreemd. Vegetarisch is toch niet per definitie ‘groen’? Een boterham met pindakaas is ook vegetarisch, niets groens aan, zeker niet als het niet-biologisch brood of pindakaas is. Ok, goed bedoeld. Gewoon doorlezen. Ik ben geen vegetariër, maar dat had je misschien al wel begrepen. Maar het blijft me bezig houden. Het volgende gerecht op de kaart ‘tosti, ham-kaas’. Ook hier staat een groen blaadje bij. Ik lees nog eens ‘tosti ham-kaas’. Hoe vegetarisch wil je het hebben? Staat er in kleine letters tussen haakjes achter ‘kan ook zonder ham geserveerd worden’. Duhh, kan een vegetariër dat niet zelf verzinnen? Overigens als ze echte kaas op hun tosti doen, weten ze dan wel dat kaas gemaakt is met stremsel uit geslachte kalveren? Hoe vegetarisch is dat?

TERRAS
We besluiten alleen wat te drinken, even van de zon te genieten en te vertrekken naar een terras midden in de stad. Geen rust, een drukte van jewelste, maar dat verwacht je ook midden in de stad.

A20 OMLEGGEN
Deze sauna laten we voorlopig voor wat ie is, misschien alleen in de winter als je toch niet naar buiten gaat? Ze zouden de omschrijving kunnen aanpassen. Of in ieder geval de beloftes bijstellen? Dit vergt echter wel wat, de hele sauna verplaatsen of de A20 omleggen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *