eet meer vet!

Er wordt reeds veertig jaar lang oorlog gevoerd tegen het eten van vet. En we worden steeds dikker. Overgewicht, obesitas is een normaal straatbeeld geworden. Curves in consultatiebureau boekjes, bij controles als je zwanger bent of bij algemene gezondheidscheckups zijn naar boven aangepast. En nog steeds vallen we buiten de norm, zijn we te zwaar. Met alle gevolgen van dien. Gewrichten die het begeven onder het gewicht wat ze moeten dragen, diabetes omdat je lever en alvleesklier het niet meer kunnen verwerken. Ga zo maar door.

 

ADVIES

En de reclames, de boodschappen via de media zijn nog steeds hetzelfde. Het advies blijft: halfvol, vetarm, light, vetloos. En wordt je er slanker van? Nee. Om moedeloos van te worden. Doe je zo je best en steeds weer die frustratie als je op die weegschaal stapt. Maar gaat het daar nu om? Dat cijfer op die schaal?

 

GEEN WEEGSCHAAL

Nee, het gaat niet om die cijfers op de weegschaal. Het gaat erom hoe je je voelt. Een manier om dat beter te meten is door een oud kledingstuk te bewaren en dit als meetinstrument te nemen. Als je al wilt meten. Want dat hoeft helemaal niet. Welke manier van meten je ook gebruikt het geeft niet aan hoe je je voelt.

 

AFVALLEN

En toch, je wilt afvallen. Je kijkt op de weegschaal, gebruikt een oud kledingstuk of voelt alleen maar. En het lukt maar steeds niet. Stap af van alle halfvolle, light, vetarme producten. Je lichaam zal je dankbaar zijn en je belonen door minder gewichtig te zijn. Laat juist alle suikers staan, ja, ook suikervervangers. En ga weer vetten eten. Echte, natuurlijk vetten.

 

GOEDE VETTEN

Alle transvetten behoren tot de niet-goede vetten. Transvetten zijn bewerkte vetten, zoals margarines, halvarines, snacks, koekjes, enzovoort.  Gebruik wel heerlijke olijfolie, roomboter, kokosolie. Maar ook avocado en vette vis.

 

CELLEN

Waarom zijn goede natuurlijk vetten dan beter? Omdat onze celwanden voor het grootste deel uit vetten bestaan. En cellen pas stoffen kunnen opnemen en afgeven wanneer de celwand de juiste vetten bevat. Door transvetten worden onze celwanden star en minder doorgankelijk. Je andere voedingsstoffen komen niet aan waar het hoort. Het lichaam produceert daardoor meer afvalstoffen. Deze kun je uitscheiden, maar als je uitscheidingsprocessen het werk niet meer aan kunnen, worden deze afvalstoffen opgeslagen in vetweefsel. Een reden te meer om goede vetten in je reserves te hebben!

De conclusie: eet meer vet en wordt slanker.

 

(NB: wil je precies weten hoe dit voor jou werkt, maak dan een afspraak voor een persoonlijk consult via www.sequana.nl)

de bruine bolletje met hun staart zijn de vetten. Als dit goede vetten zijn, functioneert de cel naar behoren. Als hier transvetten voor in de plaats zijn gekomen, functioneert de cel niet meer.
de bruine bolletje met hun staart zijn de vetten. Als dit goede vetten zijn, functioneert de cel naar behoren. Als hier transvetten voor in de plaats zijn gekomen, functioneert de cel niet meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *