GEEN TV

We worden overspoeld met nieuws, berichten via allerlei kanalen. Televisie is er eentje van.

Enkele jaren geleden hebben we onze huiskamer opgekalefaterd. Kleuren aangepast, een houtkachel geplaatst en wat geschoven met meubels. Uiteindelijk stond alles zoals we het prettig vonden. En wat bleek: we hadden geen rekening gehouden met de televisie!

We hebben van alles bedacht, waar we de televisie alsnog wilden neerzetten. We hadden nog zo’n groot bakbeest, met een hele toeter aan de achterkant. Ja, die zou wel enorm veel plaats innemen. Dan maar een nieuwe, platte televisie kopen?
We hebben ons eens achter de oren gekrabt en ons afgevraagd hoeveel kijken we nu eigenlijk naar dat ding? En als we kijken, is het dan interessant? En als we eens een dag niet kijken (of een week niet kijken, want tijdens de ‘verbouwing’ stond de televisie ook niet aangesloten) missen we dan wat?

Onze conclusie: we missen waarschijnlijk bar weinig als we geen tv hebben. Daarom hebben we besloten geen andere televisie te kopen en de oude grote tv van de hand te doen.

Nu, een paar jaar later, zijn we nog steeds van mening dat we niets missen. Zeker in deze periode van corona-maatregelen, zijn we helemaal blij dat we geen televisie hebben. Wij worden niet gehersenspoeld door de tv, weworden niet de gehele dag ‘doodgegooid’ met allerlei berichten die er wat mij betreft weinig of niet toe doen. Ik heb 1 keer gepoogd het journaal te volgen. Hoeveel mitsen en maren, en ‘als dan’ verhalen er worden verteld, ik werd er enorm kriegel van. Vertel dan een echt verhaal met feiten, maar ga geen ‘mogelijkheden’ benoemen die nooit gaan ontstaan.
Mij wordt door de tv geen angst aangepraat. Ik zoek zelf naar informatie op een moment dat het mij uitkomt.

Sommigen zullen zeggen ‘je leeft met oogkleppen op’. Anderen zijn van mening dat ik ‘niet van deze tijd ben’. Maar wanneer ben je van deze tijd? Als je ‘Boer zoekt Vrouw’ of ‘Jinek’ volgt? Ben je dan helemaal bij?

ik probeer zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven, te doen waar ik blij van wordt. En voor mij is dat veel naar buiten gaan. De dagen worden weer langer, het is mooi weer, ik kan iedere dag naar buiten. Heerlijk…
Ik hoef niet de keuze te maken tussen ‘kijk ik naar het journaal’ of ga ik onkruid wieden. De eerste optie heb ik niet. En ja, dat maakt mijn leven stukken makkelijker en blijer. En sluit ik m’n ogen? Misschien vind jij van wel, maar waar is de wereld beter mee af? Mensen die bang zijn, hun ogen en oren continu open houden en steeds alert moeten blijven en als bange paria’s door het leven gaan? Of mensen die iets minder informatie tot zich nemen en daardoor het bos door de bomen blijven zien? Ik behoor liever tot de tweede groep mensen. Een positief zicht op het leven brengt me in een andere frequentie, een energielevel die veel minder klachten en ziekten veroorzaakt. Gedachten, positief of negatief, spelen daar namelijk een grote rol in.

Want uiteindelijk ‘is alles energie’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *