hoge darmspoeling – colonhydrotherapie

Mensen gaan altijd een beetje giechelen of kijken een beetje vreemd. Darmspoeling? Voor mij? Ja! Voor jou. Eigenlijk voor iedereen zou het weleens goed zijn. De meesten vinden het een beetje Spartaans. Ze willen van alles doen voor hun gezondheid, maar een darmspoeling?

RESULTAAT
Maar juist een darmspoeling geeft hele goede resultaten. De mevrouw die eens in de tien! dagen naar de wc gaat, en na de darmspoelingen eens per 4 dagen is al heel blij. De mevrouw met gigantisch eczeem wat na twee spoelingen tot een plekje van enkele centimeters is verminderd.

LODI
Maar ook mensen met kanker kunnen baat hebben bij het schoonspoelen van de darmen. In de praktijk van Thomas Lodi start iedereen met 5-6 spoelingen voordat ook maar aan een ander traject wordt begonnen. Hij behandeld veel mensen met kanker, ook zij beginnen met deze aanpak. Colonhydrotherapie is in vele andere praktijken ook een vast onderdeel van een totaal aanpak. En ook daar met goede resultaten.

ZIELIG
Ik betrap mezelf erop dat ik mijn cliënten er te weinig op wijs. We hebben het apparaat in huis. Men kan kiezen door een vrouw of man behandeld te worden. Ik weet dat het goede resultaten heeft en toch vergeet ik het. Laat ik me teveel leiden door de smalende opmerkingen van cliënten? Beelden van de klysma’s van Patty Brard worden vaak genoemd. Dit is het beeld wat mensen bij een colonhydrotherapie behandeling hebben. Maar dat is verre van realistisch. Ik ben niet zo’n dramaqueen, de oehs en aahs blijven hier achterwege. De behandeling vindt plaats in alle rust en privacy.

POEPLUCHT
En dan vinden ze het ook nog zielig voor mij. Ik moet in de poeplucht zitten. Dat willen ze mij niet aan doen. Maar ik zit helemaal niet in de poeplucht. Wij hebben een gesloten systeem. Poep en lucht, dus ook de poeplucht gaan door de slang naar buiten. Ik zit op m’n gemak op mijn krukje, bedien wat knoppen en bespreek het een en ander met m’n cliënt. En na de behandeling voelt men zich opgelucht, of beter gezegd ontlucht?

VOORDELEN
Wat doet zo’n colonhydrotherapie behandeling dan met je? Het spoelt je dikke darm schoon. Hierdoor krijgt je eigen darmflora weer de kans om te herstellen. Het ontdoet je van lichamelijke, maar ook emotionele ballast. Je zult de eerste niet zijn die in tranen uitbarst. Maar ook daar kijken we niet van op. De darmperistaltiek verbeterd, zoals bij die mevrouw die vaker naar de toilet kan. Eigenlijk weten we het wel: de darm is het eerste aanpakpunt in een behandeltraject. Niet alleen van boven (met voeding), maar juist ook van onderen. Je moet alleen even met de billen bloot…

darmspoeling
darmspoeling

1 reactie op “hoge darmspoeling – colonhydrotherapie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *