in spagaat: digitale detox

Oeps, ik heb verzuimd een blog te plaatsen… Soms zit ik in een spagaat. Ik wil graag met regelmaat een blog plaatsen. Dat is me tot op heden nog steeds gelukt. Iedere donderdag verschijnt er een blog en een recept. Maar vorige week heb ik geen blog EN geen recept gepost. Moet ik me schuldig voelen? Heb ik me misdragen? Nee, ik heb niet aan een verwachting voldaan. Met name een verwachting die ik mezelf heb opgelegd.

VERSLAVING
En zo is het met heel veel social media, de computer, mobiel, de tv. We worden gebombardeerd met informatie. We weten niet waar te beginnen, maar willen toch alles bijhouden. Dit heeft inmiddels geleid tot een nieuwe verslaving: social media verslaafd! En zoals met iedere verslaving, het kost veel. Het kost met name veel tijd. Maar ook geld en echt contact. Heb je weleens een echte lachbui gekregen door social media? Heb je wel eens zitten huilen bij social media en dat er dan iemand een arm om je schouder sloeg? Een smile’tje of xxx is toch anders.

DIGITALE DETOX
De spagaat komt niet alleen voort uit de verwachtingen die ik mezelf heb op gelegd. Maar ook uit het feit dat ik niet een slaaf wil worden of zijn van mijn computer. Af en toe afstand nemen, niets moeten, gewoon doen wat ik leuk vind. Nog leuker dan computeren. En ja, dat heeft consequenties. Voor mij, maar ook voor jou, mijn lezer. Ik had vorige week donderdag om 23.00 uur alsnog de blog kunnen plaatsen. Dan had jij er niets van gemerkt, van mijn spagaat. Maar dan had mijn stress systeem even moeten pieken. Dus heb ik besloten om dat niet te doen. Vrijdag voelde het in eerste instantie niet goed, maar naarmate de dag en het verdere weekend vorderde wist ik van binnen: het is goed zo. Mijn korte digitale detox was geslaagd.

GO WITH THE FLOW
En zoals met iedere detox, in eerste instantie gaat het gepaard met gevoelens van onwennigheid. Maar dat gaat over. En daarna voelt het goed, heel goed. Ik heb daarom besloten digitale detox dagen te organiseren. Om ook jou te laten ervaren dat het goed, heel goed voelt om eens afstand te nemen van ons ‘moeten’. Afstand nemen van alles wat aan een draadje hangt of in ieder geval direct of indirect afhankelijk is van stroom. Elektrische stroom, informatie stroom… Laat je weer leiden door je eigen stroom ‘go with your flow’.

digitale detox

Wil je meedoen aan een digitale detox dag? Zie www.digitaledetox.eu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *