je lichaam schoon, detox in 9 tips

  1. 1.     drink ruim voldoende zuiver water

Gevitaliseerd bronwater is het beste, maar Nederlands kraanwater is al aardig zuiver en gecontroleerd. Water is nodig om de afvalstoffen uit je lichaam te kunnen verwijderen. Ruim voldoende is ongeveer 1,5 tot 3 liter per dag, uit vochtrijk fruit en groente, water of kruidenthee.

 

  1. 2.     veel vezels

Groente en fruit zijn de grootste vezel leveranciers. Veel beter dan de (volkoren) granen, zoals vaak wordt geadviseerd. Zorg dat de hoeveelheid groente meer is dan je inname van fruit.

 

  1. 3.     ontgift je leven

Aan de ene kant zorg je voor het verwijderen van afvalstoffen uit je lijf. Zorg er dan ook voor dat ze er niet meer in komen. Bekijk wat je dagelijks binnenkrijgt. Niet alleen via je mond, maar ook via je longen of je huid. Als hier stoffen bij zitten die je lijf niet kan gebruiken of die ronduit slecht voor je zijn, verwijder die stoffen dan uit je assortiment.

 

  1. 4.     citroensap

Neem iedere ochtend op nuchtere maag een glas lauw water met het sap van een halve citroen.

 

  1. 5.     sole

Om te kunnen ontgiften heeft ons lichaam mineralen nodig. (Keltisch) zeezout bevat vele mineralen. Maak hiervan sole en neem hiervan ongeveer 1-3 theelepels per dag, vermengd met water

 

  1. 6.     bouwstoffen

Om goed te kunnen ontgiften heeft je lichaam voedingsstoffen en bouwstoffen nodig. Vermijd junkfood, fastfood en kant-en-klaar producten. Eet gebalanceerd, wholefood, een voedingspatroon wat past bij jouw lijf.

 

  1. 7.     ondersteunen

onder verschillende omstandigheden kan je lichaam wat extra hulp gebruiken, bijvoorbeeld als je aan het afvallen bent of herstellende bent van ziekte. Dan kan je lichaam wel wat ondersteuning gebruiken in de vorm van kruiden of supplementen.

 

  1. 8.     aandacht

door je aandacht te richten op hetgeen je aan het doen bent, kan je lichaam daar ook meer energie aan besteden. Als je eet, doe dit met aandacht, de voedingsstoffen worden dan beter opgenomen en verbruikt.

 

  1. 9.     beweeg

door beweging wordt je doorbloeding verbeterd. Hierdoor kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd. Op de fiets naar de winkel of je werk, wat vaker de trap, of een blokje om voor het slapen gaan.

 

WIL JE NOG MEER TIPS?

Ga eens langs bij een gespecialiseerde natuurarts, therapeut of detoxcoach. Of volg zelf de opleiding tot detoxcoach. Lees meer over de opleiding.

detox_opleidingspag2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *