keuken of badkamer?

Veel producten die we in de keuken gebruiken kunnen we ook inzetten voor onze schoonheid. Dat maakt het boodschappen doen steeds makkelijker. Schoonheid komt dus niet alleen van binnen. Je kunt de binnen- en de buitenkant aanpakken met dezelfde middelen! Veel producten worden aangeprezen als wondermiddel. In mijn optiek bestaan er geen wondermiddelen. Je moet het nog steeds zelf erop smeren, niet te lang en niet te kort erop laten zitten, regelmatig herhalen en in de juiste dosering. Maar dat geldt ook voor alle duurdere cosmetica in mooie verpakkingen.

 

Citroen

Als smaakmaker zeer regelmatig gebruikt in de keuken, maar is ook een geschikt product voor onze huid, haar en nagels. Het bevat vitamine C, calcium, kalium en magnesium.

 

 • huidonzuiverheden als mee-eters en acne: wrijf de huid in met een doorgesneden citroen (of vers citroensap). Ongeveer 5 minuten laten intrekken en afspoelen met water. Citroen heeft een antibacteriële werking.
 • droge lippen: wrijf je lippen in met citroensap en laat het de gehele nacht zitten. De losse velletjes laten los en ’s morgens heb je weer schone, gave lippen
 • vlekkenverwijderaar: vlekken op huid of nagels, zoals kleine littekentjes, ouderdomsvlekken of nicotinevlekken verminderen of verdwijnen door regelmatig de plekken in te smeren of aan te stippen met citroensap

 

Niet te lang achtereen gebruiken op de huid en voorzichtig in de zon als je citroen gebruikt op je huid. Citroen kan enorm prikken in open wondjes.

citroenen

Appelazijn

Er zijn zeer veel mogelijkheden voor het gebruik van appelazijn, zowel om in te nemen als op je buitenkant.

 

 • het kalmeert en neutraliseert de hoofdhuid
 • shampoo of face-wash: meng 1 deel water met 1 deel appelazijn om te gebruiken als shampoo of face-wash. Naspoelen met lauw water.
 • glanzend haar: appelazijn zorgt dat de haarschubben sluiten, hierdoor gaat het meer glanzen
 • enkele eetlepels appelazijn in een voetenbadje helpt tegen voetschimmel

 

Olijfolie

in de cosmetica industrie hebben ze olijfolie ook al ontdekt. Het wordt in zeer veel verschillende cosmetica en verzorgingsproducten al verwerkt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen fles uit de keuken pakken.

 

 • make-up verwijderen: olijfolie is goed te gebruiken om je make-up van je gezicht te verwijderen.
 • ruwe huid, zoals bij een droge huid, eczeem, psoriasis, maar ook bij jeuk of insectenbeten kun je je huid insmeren met olijfolie, waardoor de klachten verminderen. Of je voegt een scheutje olie toe aan het badwater. Je hoeft het niet af te spoelen, gewoon lekker laten intrekken. Je krijgt weer een mooie zachte huid.
 • droog haar: verwarm lichtjes enkele eetlepels olijfolie, verdeel dit goed over je haren en pak het haar in een handdoek. Laat een half uur intrekken, je haar wordt weer zacht en glanzend.
 • stralende benen: het voorjaar is nog even weg, rokjesdag duurt nog even, maar houd deze tip vast in je achterhoofd. Smeer je benen in met een paar druppels olijfolie en laat intrekken voor een stel stralende benen.

 

Zeezout (keltisch of dode zeezout)

Zeezout bevat naast zout ook andere mineralen. Ook de structuur werkt mee in de reinigende werking.

 

 • scrub: niet alleen je gezicht, maar je hele lijf, voeten of handen kun je scrubben met zout waardoor oneffenheden verdwijnen, de doorbloeding verbeterd en je huid gekalmeerd wordt. Hierdoor zie je er weer fris en stralend uit.
 • tandpasta’: poets je tanden met zeezout om verkleuringen te verminderen en smeer je tandvlees in met zeezout om tandplak te voorkomen.

keltisch zeezout

Als je deze producten hebt uitgeprobeerd in de badkamer raad ik je aan om van alles minstens twee verpakkingen aan te schaffen. Anders moet je steeds in je nakie naar de keuken spurten om je favoriete product te halen. Of moet je naar de badkamer en is je boter verbrand voor je terug bent in de keuken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *