ontgiften en medicijngebruik

We krijgen tegenwoordig zoveel vreemde stoffen binnen, dat ontgiften bijna een ‘must’ is. Maar kan ik ook ontgiften? Ik gebruik namelijk medicijnen. Ja, in principe kan iedereen detoxen. Echter dan wel onder deskundige begeleiding!

DETOXEN
Veel mensen hebben bij ontgiften het beeld van enkele dagen sapjes drinken. Andere vormen van detoxen zijn minder bekend. Je kunt wel op 101 verschillende manieren detoxen. Een coach, therapeut of natuurarts kan je vertellen welke vormen er zijn, wat bij jou past. En bij jou passen, houdt ook in dat het huidige moment goed onder de loep wordt genomen. Want wat nu goed is, hoeft volgend jaar niet de juiste manier te zijn. Meerdere factoren zijn hier van belang. Je energieniveau, eventuele klachten, wat heb je al gedaan, en wat is haalbaar (wat betreft je thuissituatie of qua financiën).

MEDICIJNEN
Een van de factoren die worden bekeken zijn het medicijngebruik. Welke medicijnen worden gebruikt en in welke dosering. De meeste medicijnen zijn lichaamsvreemde stoffen. Deze worden door het lichaam ook weer ontgift. De mate en snelheid van ontgiften bepaald de dosering die je nodig hebt. Zo heb je dat samen met je (huis)arts ingesteld. Dit is dan ook de reden om goed in de gaten te houden welke vorm van ontgifting je gaat volgen en hoe streng je dit kunt doen als je medicijnen gebruikt.

EXTRA
Als je gaat detoxen ga je alle ontgiftingssystemen extra aanzetten. Dit houdt in dat ook medicijnen sneller of beter worden ontgift. Als je dosis zo is ingesteld dat je twee tabletjes van een medicijn nodig hebt per vierentwintig uur en je gaat extra ontgiften, dan kan het dus zijn dat je te laag zit qua dosering. En je wellicht de dosis zou moeten ophogen voor hetzelfde effect.
Maar! Aan de andere kant is het ook zo, dat je lijf beter gaat functioneren door het ontgiften. Dus werkt medicatie beter. Dat zou dan weer inhouden dat de dosis verlaagd zou kunnen worden.

BALANS
Omdat je van te voren niet weet hoe jouw lichaam precies reageert, weet je vooraf ook niet of je medicatie moet aanpassen. En als je zou moeten aanpassen, moeten ze dan omhoog of omlaag? Daarom is het bij medicatiegebruik in combinatie met detoxen altijd verstandig om dit onder verantwoorde begeleiding te doen.

medicijnen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *