tijd te koop

Ik ben aan het googlen en zoeken op marktplaats. Kaartjes voor een dansvoorstelling, een perforator, een bankje voor de tuin. Maar eenmaal aan het zoeken kom je van het een in het ander. Interessant, nog interessanter, en natuurlijk het interessantst.
Dat meest interessante is niet wat ik zocht. En ik kijk op de klok. Waaat?  Anderhalf uur verder!

Mijn to-do-lijstje wordt alleen maar langer. Want zoeken naar het één brengt me op ideeën voor het ander. Maar het punt wat me liet zoeken is nog niet van mijn activiteitenlijstje geschrapt. Inmiddels moet ik een tweede papiertje gebruiken voor mijn to-do-lijst. En wanneer had ik gedacht dat allemaal te gaan doen? Want dat is waar het om gaat. DOEN. En om dingen te doen heb je tijd nodig. Waar haal ik de tijd vandaan om alles wat op m’n lijstje staat te doen? Ik ga weer googlen.

Zou ik tijd kunnen kopen? Er gaat nu van alles door m’n hoofd. Waar moet ik beginnen… Tijd kopen zal namelijk niet lukken. Dus moet ik wat anders gaan verzinnen. Een cursus time-management? Daar vertellen ze me dingen die ik eigenlijk al lang weet. Alle adviezen die er gegeven worden pas ik al toe.

– Afspraken maken over email verkeer. Mijn afspraak over email, ik lees ze eenmaal per dag. En bepaal zelf of het spoed is. Dit wordt niet in dank afgenomen, dus vervolgens hangt men aan de telefoon. Tja, wordt IK weer gestoord in het afwerken van mijn lijstje

– Houd rekening met ad-hoc werk. Dat telefoontje weer. De telefoon maar de deur uit? Het antwoordapparaat continu aan? Hoe vriendelijk ben je dan?

Oh, dat is wat het is. Ik wil aardig gevonden worden, niet op iemands tenen gaan staan. Jammer, ik heb besloten dat mijn tijd kostbaar is, zeer kostbaar, NIET TE KOOP, nergens.
Ik heb een droom, ik heb een missie en als mensen misbruik willen maken van mijn tijd maak ik korte metten. Deze week ben ik begonnen. Voor het eerst in mijn leven heb ik een cliënt de deur gewezen. Het was even slikken, voor mij. Maar daarna voelde het goed. Ik kon er niks mee, echt helemaal niets. Verloren tijd, zonde.

Tijd voor iets anders. Ideeën genereren, doen en genieten van het resultaat: tijd-loos.

ruimte is tijd
ruimte is tijd

1 reactie op “tijd te koop”

  1. Mooi stuk, Trudy, en ik hoop dat het je lukt zoals je het voor ogen hebt. Ik ben momenteel voor een paar weken in Nederland en schrik van het feit dat het zo makkelijk is je weer helemaal door de agenda’s van de mensen om je heen te laten opslokken. Mij gaf dit blog daarom een gevoel van herkenning. Fijn dit te lezen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *