vernieuwend coachen

Tijdens mijn leven heb ik al aardig wat cursussen, opleidingen en seminars gevolgd. Deels vanuit mijn werk gekozen. Maar meestal zit achter de keuze van een opleiding wel een persoonlijke component. Want ik weet, als ik met een bepaalde techniek of methode mezelf kan verbeteren of kan laten groeien, kan ik dat ook in mijn praktijk toepassen. Daarom heb ik nu gekozen voor de cursus ‘vernieuwend coachen’.

 

FRANS BAKKER

De opleiding wordt grotendeels gegeven door Frans Bakker, een arts van inmiddels 75 jaar! Een oude wijze man. Zeer inspirerend. Ik had Frans al wel eerder gezien en gesproken, maar hij is zo bescheiden dat zijn grote wijsheid in die gesprekjes niet zo over kwamen. Maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. Misschien stond ik er toen nog niet voor open.

 

MET DE BILLEN BLOOT

Tijdens de cursus mag je je hele ziel en zaligheid in de groep leggen. Dat hoeft overigens niet. Maar ik merk dat eigenlijk iedereen het toch eigenlijk wel prettig vindt. Een veilige omgeving met gelijkgestemden nodigt uit om de rotzooi overboord te gooien. Of zoals de titel van Frans’ boek ‘Met de billen bloot’ te gaan.

 

ROLLER COASTER

Ook ik leg elementen die op mijn levenspad gepasseerd zijn in de groep. In de hoop dat er misschien tijdens de driekwart-jaar die de cursus duurt, ik hier persoonlijk voordeel bij zou hebben. Nou, ik weet het. Na twee lessen (eigenlijk na de eerste les al) bevind ik me in een roller coaster. Er komt van alles op me af. Heel veel kwartjes vallen. En als er heel veel kwartjes op je kop vallen, krijg je hoofdpijn. Letterlijk heb ik dagen lang hoofdpijn gehad. Een hoofdpijn die zelfs met pijnstillers niet onder de knie te krijgen was (die gebruik ik praktisch nooit, maar soms is de pijn zo heftig dan ‘moet’ ik wel). Ik moest er doorheen. Maar ik krijg er wat voor terug! ‘Ineens’ zie ik patronen, zie ik gebeurtenissen in een heel ander daglicht. Dat je zo lang blind kunt zijn voor je eigen zaken.

 

LES 3

Ik ben pas toe aan les drie, maar ik verheug me nu al op de resterende twaalf lessen. Wat kan het leven toch mooi zijn, zelfs met hoofdpijn.

vernieuwend coachen
vernieuwend coachen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *